איזה סוג פרקט מתאים לבית שלכם
כעיקרון קיימים היום שלושה סוגים של פרקטים:
• פרקטים מעץ רב שכבתי
• פרקטים גושני מעץ מלא
• פרקטים למינציה
לכל אחד מהסוגים יש יתרונות משלו, וכל אחד מהם עולה בהתאם ליכולות ולאיכויות שלו. מה שיכריע איזה סוג של פרקטים אתם תקנו בסופו של דבר, יהיה הנושא הכלכלי, כשהעלות של פרקט עץ טבעי או גושני, עולה בהרבה על העלות של פרקטי למינציה.שאלת העמידות של סוגי הפרקטים השונים, היא מכרעת כמגיעים להחלטה הסופית. אנחנו צריכים לשאול את עצמנו, מה תהיה עמידות הפרקטים במשך השנים ובתנאים שונים, מה תהיה מידת השחיקה שאליה ייחשף הריצוף, וכמה אנחנו מוכנים להשקיע מבחינה כלכלית ותחזוקתית.השיקולים במקרים אלה, גם משתנים ממקום למקום, כשבחדרי השינה תנועת הרהיטים היא יחסית קטנה יותר וגם תנועת האנשים מעטה יותר לעומת חדרים כמו הסלון והמטבח.
סוגי התקנה שונים של פרקטים
לכל סוג של פרקטים, יש התקנה המתאימה לו ביותר.
שיטת ההתקנה הראשונה של פרקטים, היא השיטה "הצפה". זוהי שיטת התקנה ללא הדבקה של אריחי הפרקט ישירות אל הרצפה. השיטה "הצפה" מתאימה להתקנת פרקטי למינציה, המתחבר באמצעות חיבורי "קליק קלאק".
שתי שיטות נוספות של התקנת פרקטים, הינן שיטות ההדבקה והמסמור.
שיטת ההדבקה, משמשת אותנו להתקנת פרקטים העשויים עץ, כשמניחים את הפרקטים על הרצפה, תוך כדי מריחה של דבק גמיש מיוחד, כמו דבק אפוקסי, למשל.
שיטה נוספת של התקנת פרקטים, היא של "מסמור". שיטות המסמור, אף היא מתאימה להתקנה של פרקט עץ. אריחי הפרקט מוצמדים ישירות אל הרצפה ע"י מסמרים או סיכות באמצעות כלי הפועל על לחץ אוויר. זו השיטה היקרה ביותר מבין שלוש השיטות שהוצגו עד כאן.
כמה טיפים חשובים לפני שמתקינים את הפרקטים
אמנם שלוש השיטות של התקנת פרקטים, פועלות באופן שונה, אך יש מספר כללים, שהם עקרוניים וחשובים באותה מידה עבור שלוש השיטות השונות.
הראשון שבהם, הוא לוודא שרצפת החדר תהיה נקייה וישרה לפני שאתם מתחילים את ההתקנה באופן מעשי. על מנת שגובה האריחים תהיה שווה ולא יהיו בליטות, הרצפה חייבת להיות חלקה וישרה לגמרי.
מומחים להתקנת פרקטים ממליצים להניח את הפרקטים במשך יומיים בחדר שבו הם צריכים להיות מותקנים, כדי שהם יתרגלו ללחות ולטמפרטורה של החדרעוד לפני שמתקינים אותם.
השלבים החשובים והעיקריים של השיטות השונות להתקנת פרקטים
התקנת פרקטי למינציה נעשית בשיטת ההתקנה הצפה. שיטה זו מתבצעת ב-7 שלבים:
• בחירת הכיוון של התקנת הפרקטים – כלומר, המתקינים בוחרים מאיזה כיוון הם מתחילים את התקנת הפרקטים.
• פרישת ספוג הבידוד.
• הנחת הפרקטים על הספוג.
• חיבור פרקט אל פרקט – שורה של פרקטים רודפת שורה.
• הדבקת הפאנלים – לאחר שהסתיים שלב הרכבת הפרקטים, מדביקים את הפאנלים לקירות.
• הדבקת הסף בכניסה לחדר שבו נעשתה הרכבת הפרקטים.
• קיצור הדלת במידת הצורך.
שיטות ההתקנה הנוספות, המתאימות להתקנת של פרקט עץ, נעשות באופן דומה, אך לא יהיה צורך בשלב של הנחת הספוג, היות ופרקט מעץ לא זקוק לשכבת הבידוד בניגוד לפרקטים מסוג למינציה.
שיטת המסמור מתבצעת, כשמצמידים את אריחי הפרקט אל הרצפה באמצעות כלי מיוחד המבצע את פעולות המסמור של סיכות או מסמרים, ע"י כלי מיוחד הפועל על לחוץ אוויר.
עבור האמיצים, והאנשים הטכניים שבינינו, יש את האפשרות לבצע את ההתקנה של פרקטי למינציה בשיטה של "עשה זאת בעצמך". מי שאינו ניחן באומץ ובחוש טכני, מומלץ שיזמין אנשי מקצוע לביצוע ההתקנות. רצוי להזמין בעלי ניסיון רב בנושא, שנראה קל ופשוט, אבל במידה של תקלה בלתי צפויה, יכול להפוך למורכב ולמסובך.